Olej arganowy naturalny classic

Olej Arganowy Classic - 250ml

Natuwit
107,72 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 107,72 zł

Olej arganowy Natuwit o orzechowym smaku i aromacie. Otrzymywany z prażonych orzechów drzewa arganowego.

Pośpiesz się! Tylko 58 szt. w magazynie!
Pojemność: 250 ml
favorite
3

  • DARMOWA DOSTAWA OD 199ZŁ
    DARMOWA DOSTAWA OD 199ZŁ
  • 30 DNI NA ZWROT TOWARU
    30 DNI NA ZWROT TOWARU
  • WYSYŁKA 24H
    WYSYŁKA 24H

Olej arganowy: wszechstronny sojusznik zdrowia i urody dzięki nienasyconym kwasom tłuszczowym i antyoksydantom

Olej Arganowy Classic tłoczony z podprażanych nasion drzewa arganowego- klasyczna, głęboka orzechowa nuta.

Olej arganowy Classic, pozyskiwany z nasion drzewa arganowego (Argania spinosa) rosnącego w Maroku, to prawdziwy eliksir młodości. Naturalny olej arganowy „marokańskie złoto” otrzymywany jest wyłącznie z nieobrabianych chemicznie, świeżych nasion drzewa arganowego i ma złocisty odcień oraz delikatny orzechowy zapach. Drzewa arganowe rosną w środowisku ekologicznie czystym, na terenie wpisanym w 1998 roku na listę rezerwatów biosferycznych UNESCO.

Olej arganowy w 80% składa się z nienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasu linolowego (ok. 35%). Kwas linolowy, czyli witamina F, wzmacnia organizm i podnosi jego odporność. Olej w swoim składzie posiada również bardzo wysoki poziom naturalnych przeciwutleniaczy; tokoferoli (8%) i karotenoidów (37%). Tokoferol (witamina E) to główny antyoksydant, który chroni komórki przed utleniaczami. Olej arganowy zawiera w swoim składzie także wysoki poziom steroli roślinnych, które działają naprawczo i regenerująco. Zastosowanie oleju arganowego jest wszechstronne, dzięki temu ma ogromny potencjał w profilaktyce zdrowia i urody oraz utrzymania witalności .

Jego bogactwo w witaminę E, antyoksydanty oraz nienasycone kwasy tłuszczowe czyni go niezastąpionym w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Nawilża, wzmacnia i chroni przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych.

Olej Arganowy - Zastosowanie w kuchni

Olej arganowy posiada wyczuwalny zapach i posmak prażonych orzechów. Nadaje się jako dodatek do sałatek, sosów, potraw rybnych, mięs. Wystarczy kilka kropel, aby nadać potrawie wyjątkową nutę. Jako prawdziwy rarytas podaję się białe, świeże pieczywo, namaczane w oleju arganowym.

Olej Arganowy - Zastosowanie w kosmetyce

W kosmetologii olej arganowy jest nieoceniony głównie ze względu na swoje działanie odmładzające. Obecnie jest prawdziwym hitem w grupie produktów ANTI-AGING. Zawdzięcza to dużej zawartości tokoferoli (witamina E), w tym również beta-tokoferol, gamma-tokoferol i delta-tokoferol. Olej arganowy jest eliksirem młodości o silnym działaniu naprawczym.  Wzmacnia włosy, zapobiega ich przesuszaniu oraz łamliwości i rozdwajaniu końcówek. Jest pomocny przy rozdwajających się , łamliwych paznokciach.

Chroni przed agresywnym działaniem słońca i wiatru. Doskonale regeneruje skórę po nadmiernej ekspozycji na słońcu.  Jest doskonały na dojrzałą i starzejącą się skórę, chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek.

Z powodzeniem można stosować go w codziennej pielęgnacji całego ciała, również w pielęgnacji noworodków. Polecamy dowolne kompozycje z ulubionymi olejkami eterycznymi do kąpieli lub masażu. Głęboko i skutecznie nawilża suchą skórę. Olej arganowy zawiera  witaminę F, która hamuje zmiany zwyrodnieniowe i rogowacenie gruczołów łojowych.  

W ofercie naszego sklepu znajdą Państwo dwa rodzaje oleju arganowego. Olej arganowy Basic o bardzo delikatnej orzechowej nucie. Olej arganowy Classic o mocnym, orzechowym smaku i aromacie.

Zalecane stosowanie: W celach zdrowotnych 1 łyżeczka oleju 2 x dziennie przed posiłkiem.

Skład: 100% olej arganowy tłoczony na zimno z prażonych orzechów drzewa arganowego (Argania spinosa (L.) Skeels)

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła. W niskiej temperaturze może wystąpić zmętnienie lub ściemnienie oleju. W temperaturze pokojowej olej staje się ponownie przejrzysty bez straty jakości. Ewentualny osad na dnie nie oznacza straty jakości oleju, lecz jest związany z procesem produkcji (olej nierafinowany). 

****

Ze względu na obecne ustawodawstwo oraz prawo unijne nie jesteśmy uprawnieni do podawania informacji na temat zdrowotnych zastosowań oleju arganowego classic. W tym celu prosimy o zapoznanie się z tematem w ogólnie dostępnych materiałach naukowych, potwierdzonych licznymi badaniami. 

****

Wyprodukowano przez: Oleador GmbH, Lilienthalstr. 15 A, D-30179 Hannover Niemcy  dla P.P.U.H. Natko 

Dystrybutor: P.P.U.H.Natko

Szczegółowe odniesienia

Dostawa od 8,00 zł
Wyświetl koszt wysyłki

Olej Arganowy Classic - 250ml

107,72 zł
Oceny użytkowników (0)

Może ci się spodobać również