Olej z czarnuszki egipskiej - 250ml

Natuwit
97,00 zł
Brutto
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 97,00 zł

Olej z czarnuszki - Uprawa egipska - gwarancja najwyższej jakości. Wszechstronne działanie wspomagające kondycję naszego organizmu. Naturalny produkt w skuteczny sposób poprawiający zdrowie. 

Dedykowane opakowania najlepiej sprawdzają się przy dwóch lub trzech butelkach olei jadalnych marki NATUWIT. 

Pojemność: 250 ml
favorite
6

  • DARMOWA DOSTAWA OD 199ZŁ
    DARMOWA DOSTAWA OD 199ZŁ
  • 30 DNI NA ZWROT TOWARU
    30 DNI NA ZWROT TOWARU
  • WYSYŁKA 24H
    WYSYŁKA 24H

Czarnuszka siewna z Egiptu 250 ml - bogactwo cennych właściwości

Ten wyjątkowy olej zimnotłoczony, wytwarzany z nasion czarnuszki (Nigella sativa) uprawianej w Egipcie, jest ceniony ze względu na swoje naturalne właściwości oraz bogactwo składników odżywczych.

Olej z czarnuszki egipskiej Natuwit to wyjątkowo wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (ok. 80%), a zwłaszcza kwasu linolowego- omega 6 (ok. 55%), kwasu oleinowego (22%) i kwasu alfa-linolenowego-omega 3 (ok.1%). Właśnie olej z czarnuszki z upraw egipskich uznany został przez naukowców za najskuteczniejszy, Jest bogatym źródłem witaminy E, naturalnego antyoksydantu, która jest niezbędna w zmniejszaniu stresu oksydacyjnego, będącego przyczyną wielu chorób i starzenia się naszego organizmu. Olej z czarnuszki egipskiej zawiera ok. 1% olejku lotnego tymochinonu , nigellonu oraz saponiny. Wspomaga w znaczący sposób większość procesów zachodzących w naszym organizmie i skutecznie wspiera jego prawidłowe funkcjonowanie.

W naturalny sposób wspomaga odporność naszego organizmu, pobudza przemianę materii. Dzięki bardzo wszechstronnemu działaniu czarnuszka egipska może być stosowana w codziennej profilaktyce naszego zdrowia, a efekty i skuteczność jej stosowania są powszechnie znane.

To jaki smak będzie miał wytłoczony olej zależy od wielu współczynników. Nasiona w fazie pełnej dojrzałości zawierają od 0,5 do 1,5% olejków eterycznych i aż do 40% tłustego oleju. Smak poszczególnych partii może różnić się intensywnością, sam olej może mieć bardziej lub mniej nasycony kolor. Jest to cecha produktu naturalnego. Nie ingerujemy w ten proces.

Korzyści płynące z zastosowania oleju z czarnuszki egipskiej:

Wspieranie naturalnych mechanizmów obronnych organizmu: Olej z czarnuszki egipskiej może pomóc wzmocnić Twoje zdrowie poprzez wspieranie naturalnych właściwości ochronnych organizmu.

Źródło cennych składników odżywczych: Bogaty w kwasy tłuszczowe, witaminy i minerały, olej z czarnuszki może przyczynić się do utrzymania zdrowia i dobrej kondycji organizmu.

Wzbogacenie smaku potraw: Olej z czarnuszki egipskiej nadaje się jako dodatek do różnorodnych potraw, wprowadzając wyjątkowy, korzenny smak i aromat.

Zastosowanie w kosmetyce naturalnej: Dzięki swoim właściwościom, olej z czarnuszki może być stosowany jako składnik w kosmetyce naturalnej, np. do pielęgnacji skóry, włosów czy paznokci. Olej z czarnuszki egipskiej można stosować zarówno wewnętrznie, jak i zewnętrznie.

Wewnętrznie, może być dodawany do posiłków lub stosowany jako suplement diety. Zewnętrznie, może być używany jako składnik w kosmetyce naturalnej, wprowadzając różnorodne korzyści dla Twojej skóry, włosów i paznokci.

Wartość odżywcza w 100 ml

- Wartość energetyczna - 3429 kJ/ 819 kcal

- Tłuszcz - 91g w tym:

- Kwasy tłuszczowe nasycone - 11g

- Kwasy tłuszczowe jednonienasycone - 20g

- Kwasy tłuszczowe wielonienasycone - 60g

- Węglowodany - 0 g w tym: 

- Cukry - 0g

- Białko - 0g

- Sól - 0g

- Witamina E (jako ekwiwalent alfa-tokoferolu) - 21mg (175%)*

*% Dziennej referencyjnej wartości spożycia.

Zalecana dzienna porcja zawiera 5,1 g kwasu Linolowego (LA)

Skład: tłoczony na zimno olej z dojrzałych nasion czarnuszki egipskiej (Nigella sativa (L.)), 100% oryginalnych nasion z upraw egipskich.

Porcja produktu zalecana do spożycia w ciągu dnia: 2 łyżeczki od herbaty (10 ml) 1 raz dziennie bezpośrednio przed posiłkiem.

Ostrzeżenie: nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany, jako substytut zróżnicowanej diety. Bardzo ważny jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić od światła. W niskiej temperaturze może wystąpić zmętnienie lub ściemnienie oleju. W temperaturze pokojowej olej staje się ponownie przejrzysty bez straty jakości. Ewentualny osad na dnie nie oznacza straty, jakości oleju, lecz jest związany z procesem produkcji (olej nierafinowany). Aby rozproszyć osad, wstrząsnąć butelką. 

****

Ze względu na obecne ustawodawstwo oraz prawo unijne nie jesteśmy uprawnieni do podawania informacji na temat zdrowotnych zastosowań oleju z czarnuszki egipskiej. W tym celu prosimy o zapoznanie się z tematem w ogólnie dostępnych materiałach naukowych, potwierdzonych licznymi badaniami.

****

Natuwit Olej z czarnuszki egipskiej (Suplement diety) to produkt w 100% naturalny, nieekstrahowany chemicznie i nierafinowany. Tłoczony na zimno z wykorzystaniem tylko w pełni dojrzałych nasion czarnuszki egipskiej. Rozlewany i butelkowany w Niemczech.

Wyprodukowano przez: Oleador GmbH, Lilienthalstr. 15 A, D-30179 Hannover Niemcy  dla P.P.U.H. Natko 

Dystrybutor: P.P.U.H.Natko

Szczegółowe odniesienia

Dostawa od 8,00 zł
Wyświetl koszt wysyłki

Olej z czarnuszki egipskiej...

97,00 zł
Oceny użytkowników (2)
Oceń

Może ci się spodobać również